marcopolo96 發表於 25-2-2011 09:07:35

各文明特殊兵種發出的聲音

最近真係悶得蛋疼,唔知做咩好.諗起有時無聊果陣會學下aoc D人講野,於是就記錄低各文明特殊兵種發出的聲音,讓大家無聊時都可以學下(真是有夠無聊......)

普通話

土耳其:
點選:em力?      eric?      阿zu爐
指派:ya pa 倫(拿破崙?!)      a mum

不列顛:
點選:yeah?    慢打周 (慢慢地打條xx?!)   reddict (紅色詞典??)
指派:yeah~   敵威能 (擾亂軍心?!)   ya

中國:
點選:準備就緒   甚麼?   合種命令(自認普通話神嘅我竟然聽唔出佢講咩T.T)
指派:遵命    好   行

日本:
點選:呵!!度咩你喔   treenee
指派:shor 住   orden nor墮   ngi ga!!!!!

法蘭克:
點選:bet!!    prerfect   斷 jer??(團長??)
指派:zapter   mevet(prefect??)    oh yeah

西班牙:
點選:crick saw    慢day   see?
指派:boy~      阿都啦      nigging 啦爐

阿茲特克:
點選:蒲晚zay   幫子nick    ork?
指派:幫主(阿茲特克也有幫會?!)    who?   ork

哥德:
點選:ya?    bre later??    hay ser?(pizza??)
指派:dispara    ya!!   duck six no!!!!!(等signal??)

條頓竟然和哥德一樣!!!!!真驚人!!!!

馬雅:
點選:dubilish?   a she ge   sha de(收嗲?!)   
指派:sha!   shap ting 班(實停班?!)oo zi ga

維京:
點選:dereen?   bu bu libin   ya?
指派:yap!       out thin na gi!(嘔電啦你?!)       phy lick

塞爾特:
點選:aber lop      brade gi 呢   kip??
指派:talp   tall!!!      dit 嘻 yup

薩拉森:
點選:a ma ro       mu zan(唔好讚??)      nam?
指派:nam!!   za 愛 fa 爐(真愛發怒??)   哈 tun 呢

波斯,匈奴,拜占庭,韓國,蒙古的聲音並非語言,只是一些動物的叫聲,在此不寫了.希望大家能通過此帖學到不同文明的語言,謝謝大家的閱讀!!!

collins4321 發表於 25-2-2011 17:20:52

回復 1# marcopolo96

咩呀
拜都係人叫聲
有...唉!...山靈...共me the....波黃....炎back囉...iam
波c有d都係
有呀嗎爹...e笨撚...殺he...呀lee...許俊傑

同埋條同哥同一種語言有咩咁驚人呀

leon5678hk 發表於 25-2-2011 20:30:16

回復marcopolo96

咩呀
拜都係人叫聲
有...唉!...山靈...共me the....波黃....炎back囉...iam
波c有d ...
collins4321 發表於 25-2-2011 17:20 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

各文明特殊兵種發出的聲音

Viscount 發表於 25-2-2011 21:50:27

要笑嗎-.-其實講果d野都差5多姐只係語言5同-.-

香腸 發表於 26-2-2011 01:51:17

我居然跟住讀哂出黎:Q

但係點解法國無左最激昂果個"war lu 啤 !"既?

茶仔﹏。 發表於 26-2-2011 13:29:59

樓主真強大,這也給你找到讀音…

乂康王乂 發表於 25-7-2011 19:00:38

笑死==

ct999tr99 發表於 25-7-2011 19:13:09

絕好笑話XD!
作者很強哦
是照譯嗎?
為什麼冇村民的聲?
我記得日本有女材民會說
wa達私(好像看見[米田共]的鸄訝說話)
法國有個
The Fat(好肥!!!)
頁: [1]
查看完整版本: 各文明特殊兵種發出的聲音