笨蛋一個 發表於 27-5-2012 21:15:26

$5000-5500求打機list

如題;打機為主(d3,bf3)唔知咁既價錢夠唔夠呢:L:L
本人對電腦認識唔多:'(求大大們幫忙,,萬分感謝:loveliness:

s15ooooo 發表於 27-5-2012 21:31:44

D3要求唔高的:LBF3都唔係想像中咁誇:L

CPU:Intel Core i5-3450 Ivy Bridge (3.1G, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1606
MB:MSI H77MA-G43 H77,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B        HK$ 630
RAM:TEAM Elite TED34096M1333HC9 DDR-3 1333Mhz 4G Ram 連散熱片        HK$ 156
DVD: Lite-On iHAS124 24X DVD Writer /SATA/黑色        HK$ 137
HDD:WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD        HK$ 503
VGA:GIGABYTE技嘉 GV-N560OC-1GI GTX560 Ti w/Mini HDMI+DVIx2 1GB GDDR5 顯示卡        HK$ 1640
POWER:ANTEC NE620C NeoEco 620W 80Plus 火牛        HK$ 560
CASE:COOLER MASTER RC-371-KWN3 Elite 371 USB3.0 (黑色) 中直立式機殼        HK$ 310

TOTAL:5542

笨蛋一個 發表於 28-5-2012 02:17:09

MSI同GIGABYTE技嘉既顯卡差異大嗎!?(能力一樣的話

alexalex731 發表於 28-5-2012 10:24:37

差異是指那一方面
能力又是?

s15ooooo 發表於 28-5-2012 17:04:41

MSI同GIGABYTE技嘉既顯卡差異大嗎!?(能力一樣的話
笨蛋一個 發表於 28-5-2012 02:17 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
差既話主要都係散熱器同超頻效果...
因為用同一粒GPU..效能差唔多..但用既散熱唔同,都有可能令超頻性能有D差距

至於我係會用GIGA既..因為代理問題..漢4我張MSI 580閃電版拎去整..等左兩個月先返到黎,仲要半年入廠兩次..唉...
可能我手神差啦...但我以後都唔敢用MSI D野喇:dizzy:起碼E+張煙佬590我用左5個月都冇事先..

※暗雲之雷※ 發表於 29-5-2012 16:51:38

giga=聯強代理
msi=漢科代理

雖然係香港黎講..2間都係數一數二既代理

不過計公司規模聯強真係大好多
而服務上..小弟都認為聯強好少少
整體黎講2間都唔會話差

不過如果住九龍區既朋友..漢科會就腳d

笨蛋一個 發表於 29-5-2012 20:45:01

如果想張顯卡再令啲有咩介紹?約可以加多五百$係顯卡度

kinder小丸 發表於 3-6-2012 11:31:32

回復 7# 笨蛋一個

轉2gb gtx 560 ti加多300蚊左右 夠晒玩@@

alexalex731 發表於 3-6-2012 11:44:09

如果想張顯卡再令啲有咩介紹?約可以加多五百$係顯卡度
笨蛋一個 發表於 29-5-2012 20:45 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
依家就可以揀7850

又或者等下660
頁: [1]
查看完整版本: $5000-5500求打機list