樂古Nakuz

標題: 第三次辯論大會(改機) [打印本頁]

作者: 853199747    時間: 5-11-2011 18:53
標題: 第三次辯論大會(改機)
GM不斷封改機...我應為改機唔會影響到遊戲(5包括對對戰)
只是升機的工具.沒有影響到遊戲,只要唔糸對戰用就ok..

聽意見
作者: 1717456    時間: 5-11-2011 18:55
我覺得如果係打任就無問題
但係對戰就真係唔好
打任起碼唔會話損害到D人既利益先
作者: 853199747    時間: 5-11-2011 18:58
有改機D人1定反對...
冇果D...1定...5洗講la
作者: between    時間: 5-11-2011 18:59
會影響
作者: hkkoko    時間: 5-11-2011 19:01
反對改機既人以後唔好同改機升機
作者: 31611    時間: 5-11-2011 19:02
BD  改機係HK服凸色
過多幾十年就應該會無晒(SD汁粒)
作者: 寶哥仔    時間: 5-11-2011 19:07
雖然自己冇改,但都有做跑手.
之前玩果陣冇改真係升機勁慢.升到唔想玩.
而家升得快好多.多左好多時間去打任,同樣多左好多G去抽機.
作者: 853199747    時間: 5-11-2011 19:11
唔糸對戰用咪ok lo
作者: brainwong1121    時間: 5-11-2011 19:15
話說我今日啱啱DOWN返SD黎玩,但係都唔咁用改機打任
怕GM真係捉我= =
其實唔係對戰用咪ok lo
作者: bpcsa031b19    時間: 5-11-2011 19:20
我反對    我們沒有 改機升機 點多$$$$$$~ ~
作者: aysha000    時間: 5-11-2011 19:31
經常性地把在任務中改機說得沒有問題這樣好嗎
改機就是改機,錯就是錯
別因為官方沒有捉就錯誤地把這件事變成正確
作者: apple__orange    時間: 5-11-2011 19:35
自己開個任場叫FD一齊升+鎖pw
一定影響唔到人
作者: chriswong121    時間: 5-11-2011 19:37
只要唔係PVP都用就冇事~
升機果時用有咩問題??
係PVP果時用=封~係咁多~
作者: Luke7712    時間: 5-11-2011 19:38
其實我覺得改機最好用只係比用係打任到,我係sd封測玩到依家既玩家,sd d任咁鬼難,唔用改機真係羸唔到~~
相反如果用係對戰我就極唔支持,對戰最好已自己既實力黎打,用改機只會令自己既技術下降~~
作者: coco3240    時間: 5-11-2011 19:38
改機是正確的嗎?
作者: pkpsgordon12    時間: 5-11-2011 19:44
gm要多謝他們
有很多人因為升機時間長才5玩sd
作者: petrustsa    時間: 5-11-2011 19:49
玩家因有改機打任而失去升機,過任樂趣
作者: erpkpk    時間: 5-11-2011 19:50
改機只是升機的工具.沒有影響到遊戲,只要唔糸對戰用就ok
作者: 十人竹    時間: 5-11-2011 19:52
就算升機都可以刷任7..
唔一定用改機......
作者: mclaren    時間: 5-11-2011 19:56
我認為只要唔係用改機黎打對戰,係可以接受,
不過始終遊戲規則一早寫明唔準用,
而官方能夠容忍玩家打任務用改機,
我覺得只係好彩...

事實上我好懷念以前單純地打重高或者企響火箭頂升機嘅日子,
感覺比只係向前飛一陣跟住就射幾槍就完,以前玩得充實好多...
作者: btbeb    時間: 5-11-2011 19:57
It is sad that many people do not know self displine, use 改機 in PVP. Otherwise, 改機 is a good tool to save lots time.
作者: 小時了了    時間: 5-11-2011 19:57
g1幾衰都好,改機絕對係破壞遊戲平衡的野,而破壞遊戲平衡的野絕對係對遊戲不利.你地已經唔想玩?
作者: calvin5d12    時間: 5-11-2011 20:01
不在對戰用就影響唔到ge~個人覺得
作者: 乂康盛乂    時間: 5-11-2011 20:04
(如有任何誤解題目請指出)
你刷任會影響你正正常常對戰嗎?
刷任跟對戰有關系嗎?
G幣的貧富懸殊對你而言很重要嗎?
你仇富嗎?

若以上問題答案是否,恭喜你,可以Close file
若以上問題答案是Yes,恭喜你,請往下看

你刷任會影響你正正常常對戰嗎?
沒有,刷任的目的可能是升機,刷G
那你對戰是完全公正的,沒改機
那你管那麼多幹嘛
G幣的多少會影響戰果?
Oc的點數大不了差一/兩槍,你確認你只會開高級機體出來對戰嗎?
你確認你不是一名新手,而你沒有一台Oc機嗎?
你確認現今港服的oc機率能讓刷任的人的OC機比你多很多嗎?
你確認你沒有參與改機刷任的場嗎?

刷任跟對戰有關系嗎?
沒有,頻道是分開的,戰果是分開的

G幣的貧富懸殊對你而言很重要嗎?
我有二百萬G幣,我拿去買S機設計圖的數量有變嗎?

你仇富嗎?
人家的G幣多少跟你有神馬關系
人家李家誠有錢與你有神馬關系

以上言論如有得罪,抱歉,我是為辯論而來的(誤
別介意
作者: aysha000    時間: 5-11-2011 20:05
就算升機都可以刷任7..
唔一定用改機......
十人竹 發表於 5-11-2011 19:52

但係而家d人唔係咁諗
真係好奇怪,唔知幾時開始改機升機先係正確
作者: marco5b20    時間: 5-11-2011 21:14
當seed故事中一個小兵秒爆晒主角,你話點(得一集
作者: 赤兔    時間: 5-11-2011 22:47

有好有壞喇
對戰唔洗講一定係唔好,比人一野kill左經都無,場次數又無

而任務
改機可以快升快賺G,不過主要都要有第二個玩家幫手,你幫我升機:我幫你做跑手,互相幫助(有朋友幫可以無視)
同時令到好多人好快升到OC5(無打對戰去到OC5已經好好)
所以G1出熾天使同骷髏X1設計圖時變了5萬2(改機打任賺咁多G,好應該要加價)
不過在10月出的新安洲變回4萬2,原因可能是G1已經唔想有改機存在,所以先減價
但係到11月頭都係有咁多改機,所以先會採取行動(此為個人認為)
但其他服的人是怎麼賺錢,咪只係得慢慢打任
所以改機賺錢對其他服唔公平

但如果任務改機是影響平衡,但為什麼在之前所封的AC,以數量來計應該是打對戰才封的
而任務到現在也是咁多人,所以GM才去BD場封人
作者: Panada(k)    時間: 5-11-2011 23:27
冇左改機麵唔會甘快有oc機啦下哇?.?
作者: 小小土耳其    時間: 5-11-2011 23:31
你睇下其他服有冇封改機就知港服根本就唔應該有呢個問題
作者: harry2099    時間: 5-11-2011 23:56
改機用尼打任我應為係十分之好的
作者: kezoey0623    時間: 6-11-2011 00:26
我在末有改機前,真係唔係幾想升機,G幤少,經又少,宜家我地只係用快D的方法來升機,何必趕盡殺盡
作者: Pikori    時間: 6-11-2011 01:08
(字海出沒注意)
在下反對改機。
自己從沒改機、BD、外掛,是普通少校一名~
首先,此行為違背了軟件使用者守則,屬犯法行為;
於對戰時改機相信大部分人也反對,因為覺得會影響遊戲的公平性;
但在做任務時改機難道沒有影響遊戲的公平性嗎?
先看看改機對任務和對戰的影響…

在對戰中使用外掛的一方,能在較低甚至零技術要求的情況下擊敗對手~最終結果--勝利。
在任務使用外掛的一方,能在較低甚至零技術要求的情況下完成任務~最終結果--勝利。
外掛對兩種遊戲模式的影響也只是「降低技術要求」罷了~
你有技術,不用外掛也可能完成任務;你有技術,也可能在對戰中打敗用外掛者…
就以上結果來看,容許任務使用外掛的話,應該也不會反對在對戰中使用外掛的吧?

以運動來比喻:對戰就像打拳擊,是直接和對手較量;
任務就像射擊,是在不同場地、同一外在條件下以實力達到目的。
難道說拳擊比賽不能出術,因為會打到你;但射擊又不是射你,可以隨便犯規?
要知道SDGO有任務和對戰兩部分,目的也是考驗玩家的技術和合作性,而這也是SDGO吸引之處。
本來挑戰任務也是很有趣的:苦心鑽研,加上和隊友的討論合作,經一番苦戰得到獎勵後會令人更有成就感。如果用外掛來完成任務,只會浪費了開發人員的設計和整個任務系統。
現在外掛橫行,要找到一些有心用實力挑戰,享受任務的玩家談何容易?
你敢說對不用外掛做任務的人沒影響?

再來一個比喻:大家早幾星期去排隊買新出手機(下苦功、時間去挑戰任務),因為先到先得(任務獎勵有技術者得之);發售當日賣方說:「我們現在開放網上訂購(各位可用外掛做任),人人有份(外掛一定成功嘛)~」當然有排隊的也買得到,但你真的會沒怨言地接受這安排?

有人會說:「任務很難做~」老實說付出和收獲是成正比的嘛…
如果易做就不會放那些你想要的設計圖、高exp和多G幣作為獎勵啦~
另外在任務的獎品中,有些如果不靠完成任務,是要用錢才買到的。
使用外掛的話,就等於:「我想要某貨品,但不想出力做工,也不想拿存款去買…還是去偷好了~」這舉動會損害賣方的實際利益,賣方(代理商)絕對有權訴諸法律。
如果大部分玩家覺得做不了,集體向開發商或代理投訴的話,改易一點點(不要希望太多)也是人之常情。不要說「XX一定不會理我們啦!」之類的…可能我孤陋寡聞,沒聽說有這類反映行動…

又有人說:「升機儲G幣很難嘛~」
其實「難」和「容易」只是相對的,又不見HF有人這樣投訴?(btw為甚麼HF的技術比HKF好?和外掛有沒有關係呢?)對比周街人人外掛,正常地玩當然是很難升機儲G幣。不要忘記這情況是那些說升機儲G幣很難就用外掛的人做成的!
一件困難的事,並不代表你能用犯規的方法解決嗎?
現在有誰說賺錢買樓容易了?那麼我們應該做非法勾當賺錢?以不法手段得到物業?(要記得,用外掛是犯法的…犯法的啊!)

若閣下想怱略技術這要數,不如玩那些到Lv.封頂可以任你打橫行的遊戲;
若閣下想怱略時間這要數,我就會勸閣下不用再考慮玩on-line game了…
作者: brian515    時間: 6-11-2011 01:14
玩家心態: 自已改 冇影響到人就OK

官方心態: 個個改機升得咁快, 經驗包點會有人買?

所以..假如要改機, 偷偷用就好, 太高調比人封都抵死..
作者: hohoihin615    時間: 6-11-2011 05:44
我覺得打任無問題
作者: apple__orange    時間: 6-11-2011 10:23
回復 32# Pikori
任務就像射擊,是在不同場地、同一外在條件下以實力達到目的。

要打任練技術?
任務D怪只得高血高防,行得慢到咩咁
同射唔郁的目標有咩分別
咁練真係練到技術?

真係要練技術,不如直接同真人玩家打啦
洗咩打任

另外,打任的原因有好多
1.升機
升機的目的主要係exp
升機的速度必定想愈快愈好
so先會用外掛/改機
之前未有外掛/改機時,
都有人用QQ醫生升機啦
QQ醫生都可以用對戰上使用
只係唔係秒殺敵人
但都會影響遊戲的公平性
又唔見之前有人噪QQ醫生打任影響遊戲的公平性???

2.刷圖
打頭10~20場都算有趣
但當打了50~N場都未有圖時
仲會有心情慢慢刷嗎?
當然你可以選擇消費25600M/買優惠包
唔洗慢慢刷
但對唔買點的人黎講
獲得的唯一方法係刷圖
用改/掛會影響遊戲的公平性??
用改/掛會易D中圖???
只係在同一時間內,完成的場數較正常多
較快獲得設計圖

3.為興趣
如果係為興趣以打任的話
你大可以自己開場+鎖PW,邀FD入
自己4個人慢慢打
作者: 乂希羅162乂    時間: 6-11-2011 10:56
都係想升機快D姐
作者: stevewomng    時間: 6-11-2011 15:44
係D冇腦既人係對戰到玩
你打任GM鬼得閒搵你咩
作者: samueltangbb    時間: 6-11-2011 15:48
打任OK
因為D任難到打5到,打到都打好耐,洗圖就有排
作者: zeroxben    時間: 6-11-2011 15:57
如果注意一下個投票, 就會知用改做任係同本題無關
作者: kennylam25    時間: 6-11-2011 16:12
我好憎 某d 玩家 對戰係度用改機

但係改機係任務的確係好爽

之前因為只game 升機 刷G 好慢而放棄左 唔玩

但係自從有左改升機 刷G 反而令我不斷買點俾gameone  ( 防爆/副官/幸運扭蛋機/SS圖/消費獎/機庫(呢個最多)  )

所以我覺得sd 有改 先吸引到我玩
(其實官方將任務難度降低, 任務獎勵吸引d 我就冇咩意見, 改機用來都冇意思)
作者: lancelia    時間: 6-11-2011 16:15
很懷念以前4部重改硬過EX
作者: 小小土耳其    時間: 6-11-2011 16:34
很懷念以前4部重改硬過EX
lancelia 發表於 6-11-2011 04:15 PM

3阿布一重高過ex工廠,辛辛苦苦拿到既黑兔先更有成就感
作者: aysha000    時間: 6-11-2011 16:59
回復 35# apple__orange
你講黎講去,都係因為改機快所以就方便到你刷任刷圖,唔駛煩
但係你根本就忽視左一樣野,就係改機本身就係一個問題

就算你再大聲,再理直氣壯,錯就係錯
唔好因為影響唔到人而將哩件事變成正確
舉個極端例子,你殺左一個十惡不赦ge人唔代表你無罪,一樣要坐監

你話刷任為機經,老實講,玩得耐ge人都經歷過刷任7, 咩都唔駛,簡簡單單就得
我又唔明,點解要咁執著刷經
就本人黎講,哩隻game最令人enjoy的地方就係對戰, 有冇技,有冇oc都冇所謂
當然,你地追求oc我冇話可說,只係點解唔用一個合法途徑?

刷圖就當然需要時間,
你打咁耐都冇咪下次再刷囉, 韓服大部份係用手刷, 刷左幾日都冇
又唔見佢全部走去改機?
作者: lancelia    時間: 6-11-2011 17:09
回復 42# 小小土耳其

合完部機,點拎張圖既艱辛過程,真係一世都唔會忘記
作者: mx556    時間: 6-11-2011 17:20
1隻game總會有外掛,睇你用係邊
而sd呢隻game就有升機呢樣,咁一定係外掛升機快D
如果D人有品唔用係對戰個人認為冇問題
作者: srclf2ex    時間: 6-11-2011 17:39
水能載舟,亦能覆舟
如果改機只係用係用係任頻,而唔係對戰既,個人覺得冇問題
作者: lokyin125    時間: 6-11-2011 17:51
作者: Pikori    時間: 6-11-2011 18:15

回復 35# apple__orange

(「字海再臨」技能發動~)

>「要打任練技術? 任務D怪只得高血高防,行得慢到咩咁」
大部分任務的Boss機都不是「行得慢到咩咁」吧…?
全防的重高、陸高、CU渣古II也「只得高血高防,行得慢到咩咁。同射唔郁的目標有咩分別?」
對戰是不是應該禁用?

>「咁練真係練到技術?」
你試找一個新手去打任,老手用同一部機打,看看是否有技術需求?
再者,如果打任練不到技術,就代表「一次過不了=以後也過不了」
如果打幾次後過到的話,原因會是甚麼?運氣?
那麼你在對戰上勝利也可能是這原因…

>「真係要練技術,不如直接同真人玩家打啦  洗咩打任」
要知道任務和對戰所練到的技術並不一樣…
眾所周知,對戰的技術需求在於「團隊策略、戰況分析、操控技巧、心理估讀」
其中「心理戰」是與任務最不同之處。
再看任務,敵人的數量比對戰多很多,難度低時沒甚麼特別…
但當進入Hard/EX時,敵人不止攻高血多,還會發動技能。
這時對走位、控氣、救機、回避、命中甚至武器選擇的技術要求絕對比野戰更有過之而無不及!
你說野戰容易勝利還是打Hard/EX任容易?
當你能做到面對Hard/EX A.I. 大軍談笑用兵,野戰對你來說應該沒啥壓力了~(當然「心理估讀」還是要練)

>「升機的速度必定想愈快愈好        so先會用外掛/改機」
這是被現代速食文化扭曲了的價值觀…
人人都知賺錢愈快愈好, 交通愈快愈好~ 為甚麼禁止用非法手段賺快錢,禁止超速揸快車?
想快不能作為犯法的籍口,另外有關「快」和「慢」請參考我上面的post (「難」和「容易」的部分)

>「之前未有外掛/改機時,        都有人用QQ醫生升機啦」
請問QQ醫生是官方認可的合法程式嗎? 如果不是,你為何不說:「之前未有冰毒/大麻時,都有人食鴉片啦」
非法程式無論叫甚麼名字,一言蔽之也只是「非法程式」

>「QQ醫生都可以用對戰上使用                只係唔係秒殺敵人」
「可以做/做得出」不代表此事合情、合理、合法。
例如:你可以食石頭,只係可能會死;你可以拿刀砍人,只係會受法律制裁…

>「但都會影響遊戲的公平性」這是你自己說的…

>「又唔見之前有人噪QQ醫生打任影響遊戲的公平性???」
即時沒人投訴不代表事情沒問題。在香港以前的貪污情況、南京大屠殺…
在當時國際社會有沒有人嘈?現在又有甚麼評價?
其實不是沒人嘈,只是有人想說說不了,有人聽不到,有人不想聽~

>「打頭10~20場都算有趣        但當打了50~N場都未有圖時        仲會有心情慢慢刷嗎?」
這問題和我在上post提及的『有人會說:「任務很難做~」』一樣,應先集體向開發商或代理投訴。如果不理會玩家的合理訴求,我物覺得這代理商不應存在,到我們忍受不了全部罷玩,他自然會執笠~但開發商或代理會冒倒閉的風險拒絕做這些少改動嗎?不過在這情況,你不能說「你不仁,我不義」而用外掛。因為他的「不仁」並沒犯法;你的「不義」在法律前卻站不住腳~

>「當然你可以選擇消費25600M/買優惠包        唔洗慢慢刷        但對唔買點的人黎講 獲得的唯一方法係刷圖」
如同上一post『「我想要某貨品,但不想出力做工,也不想拿存款去買…還是去偷好了~」這舉動會損害賣方的實際利益,賣方(代理商)絕對有權訴諸法律。』因涉及實際利益的損害,外掛使用者要做好被追究的心理準備…

>「用改/掛會影響遊戲的公平性??」
這當然會影響。請參考我上一post『再來一個比喻:大家早幾星期去排隊買新出手機…』
你認為呢?

>「用改/掛會易D中圖???」
那就要看你對「易」的定義了…
我認為,對壽命有限的生物來說最重要的是「時間」。所謂「容易」就等於「付出較少時間就能完成」;「困難」則是「花很多時間才能完成,甚至完成不了」。
在SDGO中「容易」等於「低技術要求」,相信大家不會反對吧?那麼用改/掛是否會「降低技術要求」呢?
是不是用更少時間更低技術要求就得到設計圖?

>「只係在同一時間內,完成的場數較正常多 較快獲得設計圖」
對呢~不計總共付出的時間,最後也是付出同等金錢啊~
抱歉又來一個比喻:兩人做同樣的工作,正常的話十年可以置業;其中一人逃稅,五年就買到房子了~
原來這是沒問題的啊?「逃稅只係在同一時間內,賺錢較正常多 較快獲得物業」?

>「如果係為興趣以打任的話        你大可以自己開場+鎖PW,邀FD入        自己4個人慢慢打」
那麼閣下玩對戰不是為了興趣?
「如果係為興趣以對戰的話        你大可以自己開場+鎖PW,邀FD入        自己人慢慢打」
就算其他人全是改機、BD、外掛也沒問題呢~ 為甚麼對戰要禁外掛?
真是這樣想的話,你何不玩單機或Lan Game?

總結一下~
MMOG (Massive Multiplayer Online Game)有兩大主要特色
一、        能與大量不認識的玩家交流(無論透過語言、行動、對戰、合作…)
二、        需要付出時間或/及金錢
如果閣下否定以上兩點的話,我就會勸閣下不用再考慮玩on-line game了~

p.s.在下覺得,對一款遊戲沒有愛的人,就算流失多少,對喜愛這遊戲的人或遊戲本身也不是損失~
作者: 靈夢控    時間: 6-11-2011 19:00
唔比改機刷任就正啦
作者: Pikori    時間: 6-11-2011 19:34
回復 24# 乂康盛乂

(技能「字海無限彈藥C」發動)
Q1. 你刷任會影響你正正常常對戰嗎?
A.會。刷出設計圖後在對戰我會有部全新的機用。OC較快對戰較有利。

Q2. 刷任跟對戰有關系嗎?
A. 同上。

Q3. G幣的貧富懸殊對你而言很重要嗎?
A. 很重要。這關係到G幣圖及道具的價格、甚至G防爆的出現。

Q4. 你仇富嗎?
A. 態度中立。

Q5. 「你刷任會影響你正正常常對戰嗎?        沒有,刷任的目的可能是升機,刷G        那你對戰是完全公正的,沒改機 那你管那麼多幹嘛」
A. 你在家吸毒會導致世界末日嗎? 不會,吸毒的目的可能是快感,認同; 
那你平日是完全守法的,沒隨街砍人 那警察管那麼多幹嘛?

Q6. G幣的多少會影響戰果?
A. 會。你沒G幣抽機買圖,機體選擇比人少,不能因應戰術換機,不會影響戰果? 你沒G幣買技能咭,對面一個外插精狙打你半條血、外插底力和你對射、外插格鬥術格你一套、外插新人類放你風箏,在相同技術、相同機體的公平請況下不會影響戰果?

Q7. Oc的點數大不了差一/兩槍,你確認你只會開高級機體出來對戰嗎?
A. 你沒試過因為差那一槍而飲恨或嘗到令人心跳加速的勝利?
 我高低級的機體也會開出來對戰,但我相信你甚少會開未以掛任升到有技能的機體對戰。

Q8. 你確認你不是一名新手,而你沒有一台Oc機嗎?
A. 自己從沒改機、BD、外掛,是普通少校一名~ 有OC機。

Q9. 你確認現今港服的oc機率能讓刷任的人的OC機比你多很多嗎?
A. 不論OC機率如何,刷任的人在一定時間內所得之經驗對比正常做任所得之倍數,大約就是刷任人OC機比正常人多的倍數。

好孩子的數學課時間~「假設在一小時內刷任得到10000exp,正常做任得5000exp,OC1次要100exp,OC成功率為1%」

a) 請問刷任在一小時內得到的exp是正常的多少倍?
刷任的exp / 正常的exp = 10000/5000 = 2倍

b)請問刷任在一小時內得到的OC機是正常的多少倍?
刷任的OC機 = 10000/100*0.01 = 10
正常的OC機 = 5000/100*0.01 = 5
刷任的OC機/正常的OC機 = 10/5 = 2倍

以上的結論是:OC機率並不會影響刷任玩家對比正常玩家OC機體數量上的優勢~

Q10. 你確認你沒有參與改機刷任的場嗎?
A. 確定沒有。

Q11. 刷任跟對戰有關系嗎?
A. 問題重覆了,請參考Q2.之答案。

Q12. G幣的貧富懸殊對你而言很重要嗎?
A. 問題重覆了,請參考Q3. 之答案。

Q13. 我有二百萬G幣,我拿去買S機設計圖的數量有變嗎?
A. 你刷任有二百萬G幣,我正常玩有二萬G幣;我們買S機設計圖的數量有變嗎? 這高深的問題要請教正在讀小學的小朋友們了…

Q14. 你仇富嗎?
A. 問題…又…重覆了,請參考Q4.之答案。

Q15. 人家的G幣多少跟你有神馬關系?
A.        請參考 Q. 3 + 6 + 12 + 13 之答案

Q16.人家李家誠有錢與你有神馬關系?
A. 李家誠有錢與我無關。但如果他的錢透過不法手段得來,作為社會的一分子我覺得我有鄙視他、有責任舉報他。

以上言論如有得罪,抱歉,我是為辯論而來的(實
請不要介意~^_^\
作者: aa22434312    時間: 6-11-2011 19:41
改機本黎就系影響曬遊戲平衡
不論對戰or任務
作者: 853199747    時間: 7-11-2011 16:40
GM都隻眼開隻眼閉....
作者: pkhkbn    時間: 7-11-2011 16:44
=.=....正方+1(由心出發)
作者: 生物    時間: 7-11-2011 17:35
改機本來就係官方不接受的存在
無論用黎做咩都係錯ge
仲會助長掛機同大量2人任場搞到ser好lag
升機升得太快又點,到頭黎連機體性能都未搞清就去打OC都會比人輕鬆KO做送分王
作者: 赤兔    時間: 7-11-2011 18:15

遲早都會慢慢消失
對戰唔洗講都知會一定封
而任務頻好多人都係度話,有無新改既人在
照推算,用愈新的機就會愈無外掛
咁遲下就會無人用到改機
任頻唔封的原因可能是知道之後的更新會令到改機的人愈少
所以就唔封任頻的人
作者: 神馬叫改機    時間: 7-11-2011 18:16
我都唔知你班友係冇常識定係冇家教[/code]
但我希望你地可以冷靜咁分析下件事

改機就是私自改用遊戲模組   
而GAMEONE 俾得起錢代理SD高達 即系係佢就係SD高達既管理人
SD高達亦都係屬於GAMEONE既資本
如果我地改動遊戲模組 係法律上都算係犯法既行為
作為廠商既GAMEONE實在有權利防止咁既行為出現
為其他玩家帶來公平性 以免影響遊戲運作
所以封帳 係一件好正常既事

咁我依家想問下你地依d班講到改機咁大道理  
咁正確既XXX  
難道你媽從小沒教你不要做犯法事情嗎?
你有何道理何言???有本事咪告上GAMEONE
你咪又一樣冇聲出? 俾人告返你改模組都似

你地成日話任務依樣難 果樣難 升機又難升 改G又冇刷
咁我依家係到問下諸位
你們有冇係SD高達剛開服既時候玩過呢?
你們明白那時無外掛無改機既SD高達是多麼有趣??
任務即使多難   我地依班老一輩既玩家都經歷過
你試過自己係一個連OC都冇S機都唔多部既情況之下
解過1個EX任嗎?
你清楚成功解任時那種喜悅嗎?
你說OC難升 那我想問 如果GAMEONE唔出OC系統又如何保得住收入同人流?
以前冇改機既時候 難道我們就唔洗OC? 我地咪又係以自己既努力 揭而不捨既精神去沖 雖然有失樂 但在成功那一刻 亦代表你對刻機體既熟悉  唔通就咁用改機打打打打打 打到滿經就沖會提升你對果部機既技術?

試問邊隻game係有外掛既情況下運作重好流順
你說CSO? CSO玩十場一般有成六-七場有外掛既 唔通你想SD都係咁?
定係好似HP果 汁左就算?

好好諗清楚你既立場吧
作者: oscar119    時間: 7-11-2011 18:48
無左改機升lv好難姐......
作者: 853199747    時間: 7-11-2011 18:52
官方已無能打擊改機了
作者: aysha000    時間: 7-11-2011 19:03
無左改機升lv好難姐......
oscar119 發表於 7-11-2011 18:48

有多難?一鋪一鋪對戰不就可以了?
追求OC高有用嗎?不懂用該部機還是一樣做炮灰

就算不打對戰,刷任7不就可以了?一定要用改機?
作者: buss1    時間: 7-11-2011 22:49
改機令遊戲變得無成功感
作者: KUDAFF    時間: 8-11-2011 00:03
我認為只要唔係用改機黎打對戰,係可以接受,
不過始終遊戲規則一早寫明唔準用,
而官方能夠容忍玩家打任務 ...
mclaren 發表於 5-11-2011 19:56

就算系任7都系一樣,大家合作的話好快就過關

依家,面對現實吧~
作者: pkhkbn    時間: 8-11-2011 01:25
- - 搵人開 私 服 咁咪可以點改都得.......
    到時一入GAME 你就已經係最勁架喇= = (握握手...)
作者: ceacar    時間: 8-11-2011 11:48
用改机刷任务的大多数最终都会去pk进行小改。
投反方的都是改机的,足以证明港服有多少改机 外挂人士。
作者: yuen0620    時間: 8-11-2011 13:18
雖然用改升機真係好快
但係冇咁好玩囉
以前打MISSION2 EX, 雖然可能打幾次先過到, 但過到果刻係會開心D囉
作者: dragoonkwok    時間: 8-11-2011 13:40
BD  改機係HK服凸色
過多幾十年就應該會無晒(SD汁粒)
31611 發表於 5-11-2011 19:02

BD 外掛 改機 從何而來?

答案是: 韓服 台服 國服

玩過以上伺服的資深玩家都知道, 港服只不過是引進國際精萃, 再由一些沒品的人發揚光大罷了
作者: 853199747    時間: 8-11-2011 18:35
BD 外掛 改機 從何而來?

答案是: 韓服 台服 國服

改過以上伺服的資深玩家都知道, 港服只不過是引進國 ...
dragoonkwok 發表於 8-11-2011 13:40

同意
作者: 853199747    時間: 9-11-2011 19:25
沒問題\0/
作者: xDxD12    時間: 9-11-2011 20:00
改機 very gd
作者: 諸葛紙皮    時間: 9-11-2011 20:06
不支持
作者: s20081121    時間: 9-11-2011 22:13
係打任就無問題
作者: 卍盧仔卍    時間: 9-11-2011 22:22
無論點諗都係會影響到遊戲
一早應該封殺改機
E家玩家只顧保障自己(改機已超出範圍  而玩家認為改機無問題,應份的,是因為潛移默化)  而完全冇諗過代理商
而封殺改機係保障返代理商  玩家只係回到正常進行遊戲

(點講都係GAMEONE自己攞黎  早又唔封  又唔係玩法方向思考:lol)
作者: KUDAFF    時間: 9-11-2011 22:52
我沒反對改機的原因,因為改機系任戰真系升得好快!

但如果真系要封改機我又唔會反對,因為甘鮮公平!

我玩得港服SD就要接受現實了~==”
作者: 飯飯ho    時間: 10-11-2011 13:19
本人對改機中立.
對戰用改機.我一定不會接受.
刷任用改機.係可以好快咁升機/刷圖/刷g.
但以前冇改機都係咁升機刷圖(升機係耐咗)刷圖多了一種成功感(用改係沒有這樣的感覺)
其實回到刷任7時代也不錯><(果時刷任開心好多
)
衣加刷任機械式(麻木)

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent20066115www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2