打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解雪堡11代 是bug map?

關閉 [複製鏈接]
原帖由 tsztszk 於 26-12-2008 10:35 發表

我並非無中生有,只是想清潔這件事情重點是,請在禁止雪堡11前,應提出確切的證據

雪堡11代如何及何時被證明是非法改檔

跟如何證明你是雪堡的初代創作人

跟你有否跟雪堡11作者對質過

佢地話非法改檔係因為 有人係正檔.... 所以其他全部都係非法....
真係唔知世界 又唔係bug檔....
bug檔 我諗支持11代果d會心服
原來都只不過係 唔係正檔 所以就禁....
就姐係好似 我靚仔過你 所以你就係6+1頭
一樣.... 都唔知乜世界
回復 支持 反對

原帖由 cassano 於 26-12-2008 18:50 發表

佢地話非法改檔係因為 有人係正檔.... 所以其他全部都係非法....
真係唔知世界 又唔係bug檔....
bug檔 我諗支持11代果d會心服
原來都只不過係 唔係正檔 所以就禁....
就姐係好似 我靚仔過你 所以你就係6+1頭
...

正檔

雪堡11都說自己才是正檔

誰是誰非,這何嘗不是 ”口同鼻哎”

無理由隨便一個人說自己是版權所有人,nakuz便相信吧

至少還要註冊吧∼

打個比如,不理由你說自己是靚仔,你便是靚仔吧

起碼都要俾人睇到你是靚仔先吧了,現在你連樣都唔俾人睇

(難道對著別人說這是正檔一百次,它就是正檔?)

我都想知是他如何能證明他才是正檔 或雪11是非法改檔

回復 支持 反對

原帖由 tsztszk 於 26-12-2008 10:57 發表

正檔?

雪堡11都說自己才是正檔

誰是誰非,這何嘗不是 ”口同鼻哎”

無理由隨便一個人說自己是版權所有人,nakuz便相信吧

至少還要註冊吧∼

我都想知是他如何能證明他才是正檔 或雪11 ...

咁要問版主先知啦
宜家就算我想拉人...
都要不停咁自動po....
2秒按一下
真係都唔知點解
佢地連點證明都無講
人地都有版權丫.....
大佬佢一句話改檔就改檔
邊個係正檔都仲未知.....
回復 支持 反對

最慘就係....
我地都係想玩11代姐
唔係話你e個所謂作者本身個地圖唔好
我地就算玩11代都唔會影響到樂古
咁都...
再講 佢地個理由 真係有點那個
回復 支持 反對

原帖由 cassano 於 26-12-2008 19:00 發表

咁要問版主先知啦
宜家就算我想拉人...
都要不停咁自動po....
2秒按一下
真係都唔知點解
佢地連點證明都無講
人地都有版權丫.....
大佬佢一句話改檔就改檔
邊個係正檔都仲未知.....

可惜既係,台灣人好少上NAKUZ

雪11作者根本唔會知雪11俾香港BAN左

都是個句,”口同鼻哎”

但其實我覺得雪11都幾好,至少唔會龜兵龜成粒鐘

仲有 有冇人知道雪堡幾時開始有(唔係幾時開始HIT)
回復 支持 反對

若然確定了「某」劇情是修改自禁止修改的劇情,
那麼「某」劇情就是非法改檔了,
為保障原創人權益, 我們將禁止非法改檔之劇情於對戰系統中使用,
再者, 有很多修改者都沒有表明聯絡方法, 所以一切案件, 只要有合理證據就可以禁止。
事實上, 我們理應對此不會作出通知,
因為會員應該清楚知道對戰系統禁止開啟非法改檔之劇情,
我們不會接受 你因不懂分辨那個是正檔, 那個是非法改檔, 而無意地開了非法改檔 這個藉口,
這在較早時期, 陽光Hi-C 已經說得非常清楚。
回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 26-12-2008 11:08 發表
為保障原創人權益, 我們將禁止非法改檔之劇情於對戰系統中使用,
再者, 有很多修改者都沒有表明聯絡方法, 所以一切案件, 只要有合理 ...

幾好笑
分唔清邊個係正檔
咁就一定係非法?
e個解釋
我諗你自己都唔會信...
打d字出黎 係要說服人地
說服人地之前 說服左你自己先....
你咁講 真係好侮辱任何一個玩過雪保11代ga人
仲有 你果個定義 有點那個
回復 支持 反對

各位我想在此說明,Snow War是首先在Nakuz的網上發佈的。連結在此:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3362340&highlight=Snow%2BWar

另外,以Snow War 公測版 v0.4和IceWored-(雪堡-草原版十一代)-★喚醒四角神獸★的檔作出比較,發現有以下相同之處:
1. 在說明(instruction)頁面內發現了原作者的名字(我就要大開殺戒!):

2. 在單位的頁面內,發現了兩檔案內,Gaia,遊戲者1,及遊戲者2的單位編號在開頭一致。

3.在觸發的頁面內發現觸發名稱在開始時一致,特別留意在觸發描述(Description)的負號(-)。

4.在斥候(Scout)頁面內的格式大致一致。
回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 26-12-2008 19:08 發表
再者, 有很多修改者都沒有表明聯絡方法, 所以一切案件, 只要有合理證據就可以禁止。
事實上, 我們理應對此不會作出通知,
因為會員應該清楚知道對戰系統禁止開啟非法改檔之劇情,
我們不會接受 你因不懂分辨那個是正檔, 那個是非法改檔, 而無意地開了非法改檔 這個藉口,
這在較早時期, 陽光Hi-C 已經說得非常清楚。

對,我想知的是有甚麼合理證據

再者事實上, 為何你們理應對此不會作出通知?理由何在

還有雪11有留下明聯絡方法,你有否嘗試聯絡之

想請教一下,原作者是誰,及如何證明。
回復 支持 反對

原帖由 tsztszk 於 26-12-2008 11:07 發表

可惜既係,台灣人好少上NAKUZ

雪11作者根本唔會知雪11俾香港BAN左

都是個句,”口同鼻哎”

但其實我覺得雪11都幾好,至少唔會龜兵龜成粒鐘

仲有 有冇人知道雪堡幾時開始有(唔係幾時 ...

唔好講話邊個好唔好.....
開11代 對樂古有冇損失?
非法改檔 仲要比個解釋出黎.... 都真係幾好笑
回復 支持 反對