打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 所有Beanfun!升級問題 集中討論帖 新增Q&A(#2)

關閉 [複製鏈接]
比人撞就100% sure gala 1定唔係以訛傳訛.
比人撞過ge只要睇時間.
3月唔記得唔緊要.
4月1-4月5日今近記得 ...
gary.hiro 發表於 6-4-2013 09:11

我發現BF除了用USERNAME+PW登入外,還可以用EMAIL+PW登入,
你個比人偷點的fd會否曾在其他FORUM用同一個EMAIL+PW去登記,
而呢個EMAIL+PW同登記BF又一樣丫?
你叫你個fd仔細想下,如果係咁,要公開一下可疑的FORUM
回復 支持 反對

昨日有一段時間是search唔到~~我一出聲話有機會查數字據庫admin有可疑後,無耐又search得返~~~我現在 ...
forevercat 發表於 6-4-2013 04:27

如果佢可以刪記錄,正常都係gash 既admin人員,如果唔可以刪除既話,唔排除gash俾人入侵,話晒之前都見人用PHP既漏洞偷點(第2個代理商)
回復 支持 反對

我發現BF除了用USERNAME+PW登入外,還可以用EMAIL+PW登入,
你個比人偷點的fd會否曾在其他FORUM用同一 ...
forevercat 發表於 6-4-2013 12:44

佢一個人就話姐.而家係好多 會員 升左bf都比人撞.
仲需要哂d時間找係forum有問題?
係都係黑橘 同bf問題 挂
回復 支持 反對

唔係掛
咁升唔升BF好
回復 支持 反對

我冇買點都比人撞wo-,- 會唔會爆埋ac ga..
回復 支持 反對

佢一個人就話姐.而家係好多 會員 升左bf都比人撞.
仲需要哂d時間找係forum有問題?
係都係黑橘 同b ...
gary.hiro 發表於 6-4-2013 13:08

我現在是懷疑人地有可能是用email+pw的方法來撞~~~
email是很易網上找到一大堆,但pw就未必咁易撞,
如果條友是一d forum的admin,其forum用戶的email和pw是一目了然的

若佢用呢組email和pw來撞bf,也未必無可能~~
因此先請你問下你個被人偷走點數的朋友,佢有無用相同的email+pw來開bf

一來若比我言中你朋友有咁情況,可以有助找出真凶,
二來可以幫到大家點去防比人爆

或者咁講啦~~~樂古呢度有大量bf的用戶,若果樂古個用戶database被爆,內裡的用戶密碼和email可以被抽出,
如果個用戶的email和樂古的密碼是和bf一樣,咁就會死好多人lor~~~
回復 支持 反對

邊分+通訊鎖是常識吧,將被爆機會降至最低
回復 支持 反對

我現在是懷疑人地有可能是用email+pw的方法來撞~~~
email是很易網上找到一大堆,但pw就未必咁易撞,
...
forevercat 發表於 6-4-2013 17:23

你始終都係覺得係玩家在第2d地方資料版偷而爆又唔係由黑橘到被偷 呢個point我都唔想再discuss.如果你升左bf.
如果你有好多個bf比佢撞. 你覺得我會用今多個唔同email去同1個or多唔唔同forum?
如果你今都個bf 都比人撞.
你仲念會係forum loss date .
仲要係一大班玩家.
你都可以話nakuz ge.
but loss from nakuz 定黑橘. 
呢個point 其實唔使講都知la.
回復 支持 反對

請問升左電話通訊鎖.如果唔想用佢可唔可以解除返用返正常登入.同埋我想換第個電話號碼.得唔得!?
回復 支持 反對

你始終都係覺得係玩家在第2d地方資料版偷而爆又唔係由黑橘到被偷 呢個point我都唔想再disc ...
gary.hiro 發表於 6-4-2013 18:49

其實我都只是想儘快找出真正漏洞所在,再防止佢攪玩家,幫自己時又可以幫到人~~~~而且我也不排除是黑橙內鬼所為,無謂把討論變成爭辯~~~~

我在此也呼籲多些有bf用家查下自己的bf有無比人撞pw,如果有,不妨仔細想想有無在其他地方用都有用呢個bf email去用在其他地方ge forum/facebook等等~~~

如果有人個bf被撞,但呢個email是從未公開過,那就可以大膽地排除很多可能性~~~
回復 支持 反對