查看: 7995|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 申3花3比較/簡介 另招人入我招待:(

台巨招待碼:   818LBJ121ZU       
港巨招待碼:   PGV37EZ4J8Q

求幫入      

入正題先

首先貼左裝同數值先

懶得無想   

對我黎講 我覺得花3同申3最大既分別係範圍 其次係傷害

打惡龍既傷害  下面2隻都係中左鬼魂彈既傷害

花3就每hit 3360 無記錯最多9hit?
即係30240 每下

而申3就每招打2hit  
每下5774 *2  計返大概係花3既 40%左右  

但係申3 有馬弓弓兵幫手射   
2隻野大概係每箭800   即每秒有1600傷
(小技巧: 你可以推一隻去死 然後再召 跟住就變3隻 3隻變4隻 如些類推)  
有武的話重可以多隻獨角鬼
如果加埋獨角鬼 申3傷害應該係同花3相近 唔會差太多

當然 打單體花3始終都係比較有優勢
但係如果有多隻天怪 花3就會比較乏力
2隻既差別就會十分明顯

不過始終都係要睇返你用黎打咩啦
花就可以對天對地 又可以揀王帝天王SET
申3始終只可以打天  同埋最多就著210敏裝 相對易死好多
2者都有唔同既好處
如果係想要"打天帥"既
小弟就必定係推申3  有頂有傷害
不過其實你兩隻都轉晒都無咩衝突
反正申都係食念    

暫時諗到既係咁多 有咩問題留言問

唔好問我韓服AC點開 測服申請要打咩  
我唔識答 亦唔會答
我都係自己搵 自己問人
係樂古PM問都算 有人變態到加我LINE問
可唔可能唔好咁變態

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 2樂點 +40 Bravo! +1 收起 理由
keung0258 + 1 一流
foolruner + 40 用心製作

查看全部評分

回復

推薦
1隊花  多隊申
打BOSS花  打小怪申
無視龍天日凶臣3等其他

PS 睇到花3個道具欄  好想偷晒D野佢
回復 支持 2 反對 0

諗住轉隻申3玩下
但上網睇 唔知係咪天怪有BUG
明明申招技好大範圍 甚至係龍天都係
打雙頭蛇, 總係有種清唔到怪既感覺
回復 支持 反對

keung0258 發表於 21-9-2016 14:02
諗住轉隻申3玩下
但上網睇 唔知係咪天怪有BUG
明明申招技好大範圍 甚至係龍天都係

天怪係咁架 巨商萬年BUG
花3重明顯 完全打唔到隻怪   
只要兩隻怪重疊左 你就掂唔到佢 要佢郁先打到
如果隻怪打死都唔郁你就成場唔洗玩
申3就有時都會卡住 OR 有時打到唔出傷害字 BUT會扣血

回復 支持 反對

尚不準確,花25XX力量,申3 3600敏,根本不是一個級數
當然,申3能夠去到3600也是實力一部分
可作參考,卻不足為憑

不過花3是單打,申3是點中路,左中右3路都一招打盡,用法本身不同
回復 支持 反對

foolruner 發表於 21-9-2016 14:35
尚不準確,花25XX力量,申3 3600敏,根本不是一個級數
當然,申3能夠去到3600也是實力一部分
可作參考,卻 ...

本身等級就唔同  當然唔係一個級數
等我吸到225換套裝先改改佢
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 21-9-2016 14:40
本身等級就唔同  當然唔係一個級數
等我吸到225換套裝先改改佢

但低級反而高......
應該是因為花3用米,申就用修

雖然有不公平之處,但絕對足夠作為參考。非指責甚麼,只是提示有此差別,預算時要把這部分減回去
回復 支持 反對

foolruner 發表於 21-9-2016 15:23
但低級反而高......
應該是因為花3用米,申就用修

因為用破S全力雖然高戰 但係真係又少血又少魔

所以先用米 等225先換裝
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 21-9-2016 15:40
因為用破S全力雖然高戰 但係真係又少血又少魔

所以先用米 等225先換裝   ...

我龍都一樣選擇,用米用到昨晚終於225 ……真是恐佈的路程,不過不久後又要重新來過
回復 支持 反對

申3係專業打天帥 由細到大都打天
花3最多係半專業
不過申3到最後都要睇念頭 真係幾可悲
要怪就真係怪冇出225敏裝
210敏裝得龍天可以carry到
回復 支持 反對